Known as the Capital of the desert, Be’er Sheva was for centuries a very arid transitional area. Today, it is the cradle of education, attracting thousands of young students from all around the world every year.

What can the city offer them after their graduation so they could contribute back to its evolving landscape? What illustrates the future of Be’er Sheva?

Looking at Be’er Sheva’s master plan one can notice a city built as a series of neighborhoods, where some buildings are repeated as a music partition, and some mark a unique character. Their common ground is the way they respond to the dry scenery.

The ever-evolving etude daycare center is using the arid landscape as an opportunity to create new fertile grounds for conversation, growth and care. It is positioned so it can profit from a comfortable solar exposure while using the existing topography as a tool to handle phasing, and allowing the nearby institutions to exchange and communicate on its lands. The daycare is positioned so that it looks over the existing urban sceneries while also creating its own, sometimes-secretive decors. It seeks to empower exchange between the inside and outside, while keeping the intimacy of its daily users.

The daycare looks outside to its inmost courtyards and patios, opens to the wild garden and inhabits its institutional and environmental spaces for growth and exchange. It observes the outside directly through its courtyards, and collaterally through its see-through spaces.

Daycare Centre design competition
Location: Be’er Sheva, Israel
Client:  ZEZEZE gallery
Surface
: 1 554m²
Status: Competition
Team: Nurit Gil, OUI (Noa Peer, Flore Raimbault)